انواع کابل به قیمت عمده

کابل ابزار دقیق

کابل ابزار دقیق

کابل ابزار دقیق، نوعی کابل ضدنویز است که در صنایع الکترونیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. وضیفه اصلی این کابل، انتقال سیگنال با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین میزان نویز، از مبداء به مقصد است.

طراحی کلی کابل‌های ابزار دقیق بدین صورت است که دو رشته سیم با ضخامت مشخص به هم تابانده شده و با یک لایه فویل محصور شده است. در یک کابل ابزار دقیق، دو زوج کابل فویل‌پیچ شده و یا بیشتر موجود است و در نهایت یک لایه شیلد کل زوج سیم‌ها را محصور می‌کند و روی آن روکش پلاستیکی کابل قرار می‌گیرد. این ساختار قادر است نویزهای درونزا و نویزهای حاصل از کابل‌‎های هم‌جوار را خنثی نماید.

استعلام قیمت انواع کابل ابزار دقیق

کابل ابزار دقیق را به قیمت کارخانه بخرید

انواع کابل ابزار دقیق

کابل‌های ابزار دقیق بطور کلی در دو دسته‌بندی آرموردار و بدون آرمور قرار می‌گیرند. آرمور یا همان زره، لایه‌ای محافظ با مقاومت بالاست که کابل را در برابر فشار مقاوم می‌سازد و مانع له شدن رشته سیم‌های درونی هنگام وارد شدن فشار به کابل می‌شود.

بهترین برندهای کابل ابزار دقیق

درحال حاضر این کابل در کارخانه‌های مختلفی در داخل کشور تولید می‌شود. از بهترین برندهای کابل ابزار دقیق در ایران می‌توان به برند ابهر، سینا و یزد اشاره کرد.

کابل ابزار دقیق کجا مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

 وظیفه اصلی کابل ابزار دقیق، انتقال اطلاعات به بهترین نحو ممکن است. از این کابل معمولا برای انتقال سیگنال در دپارتمان‌های اندازه‌گیری و کنترل کارخانه‌جات استفاده می‌شود. صنایع پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و مراکز تصفیه آب، از جمله مکان‌هایی هستند که استفاده از کابل ابزار دقیق برای واحدهای کنترل و اندازه‌گیری آنها ضروری است.

کدخوانی کابل ابزار دقیق

معمولا بر روی بدنه کابل‌های ابزار دقیق، کدی حکاکی شده که نشانگر مشخصات فنی کابل است. قبل از خرید این نوع کابل، لازم است با کدهایی که بیانگر مشخصات فنی کابل است آشنا شوید.
اولین کدی که مشاهده خواهید نمود، چنین ساختاری دارد: 0.5×2×2
اولین بخش کد از سمت چپ، نشانگر تعداد سیم‌های به‌هم تنیده شده در کابل است.
بخش دوم، نشانگر تعداد رشته‌هایی است که به هم تنیده شده.
بخش سوم، بیانگر قطر هر رشته سیم بر اساس میلیمتر مربع است.
مثال: 0.5×2×2 یعنی؛ دو کانال سیم دوتایی به هم تنیده شده با قطر 0.5 میلیمتر مربع در کابل موجود است. (در مجموع چهار رشته که دو به دو به هم تابانده شده)
مثال: 0.75×3×2 یعنی: دو کانال سیم سه رشته به هم تنیده شده با قطر 0.75 میلیمتر مربع در کابل موجود است. (در مجموع شش رشته که سه به سه به هم تابانده شده)
لازم به ذکر است، رشته‌های به هم تابانده شده با یک فویل ضد نویز جهت جلوگیری از اثر نویز درونزا محصور شده و کلیه رشته ها توسط یک شیلد که وظیفه جلوگیری از اثر نویز کابل‌های هم‌جوار را دارد، محصور شده.

کدهای دیگری در قالب P1T1، P1T2 و… وجود دارد که بر اساس استاندارد BS5308، نشانگر سایر اطلاعات فنی است. در ادامه به بررسی این دسته کدها خواهیم پرداخت.

استاندارد کابل‌های ابزار دقیق (استاندارد BS5308)

استاندارد BS5308 به زبان ساده، نوعی استاندارد کدگذاری است که در آن کدها بیانگر جنس کابل و نوع لایه محافظ (آرمور یا همان زره) می‌باشد.
 
عنوان جنس روکش کد توضیحات
پارت یک پلی اتیلن P1T1 دارای عایق پلی اتیلن و بدون آرمور (زره). مناسب برای محیط‌های داخلی.
پارت یک پلی اتیلن P1T2 دارای عایق پلی اتیلن همراه آرمور (زره). مناسب برای محیط‌های باز و دفن در زیر زمین.
پارت یک پلی اتیلن P1T3 دارای عایق پلی اتیلن همراه آرمور (زره) و لایه مقاوم در برابر مواد نفتی. مناسب برای محیط‌های نفتی و پالایشگاهی.
پارت دو PVC P2T1 دارای عایق PVC و بدون آرمور (زره). مناسب برای محیط‌های داخلی.
پارت دو PVC P2T2 دارای عایق PVC همراه آرمور (زره). مناسب برای محیط‌های باز و دفن در زیر زمین.
 
در نتیجه طبق استاندارد BS5308 حرف P نشانگر پارت یک یا پارت دو بودن کابل است؛ که این موضوع به جنس روکش کابل اشاره دارد. همچنین حرف T انواع کابل از لحاظ آرمور و یا همان زره را مشخص می‌کند.
مثال: اگر روی کابل کد P2T2 درج شده باشد؛ بدانید جنس روکش این کابل PVC است و کابل مجهز به آرمور می‌باشد. جهت تشخیص سایر کدها، از جدول بالا استفاده نمایید.
 
لازم به ذکر است، تحمل دمای کار برای کابل‌های خانواده P1 معادل 90 درجه سانتیگراد است و برای کابل‌های خانواده P2 معادل 70 درجه سانتیگراد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *